طواجين العيد المغربية لاتفوتكم

الحالة
مغلق و غير مفتوح للمزيد من الردود.
احصائياتى
الردود
0
المشاهدات
751
معلومات الغصن الحزين
إنضم
21 أكتوبر 2014
المشاركات
11
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
طواجين العيد المغربية لاتفوتكم
السلام عليكن يا قمرات
النهارده موعدنا مع الطاجن الخامس
وده عندنا بيكون ملك طواجين العيد
عشان مينفعش نعمله في ايام السنة
لازم في العيد وهو حلو وحادق
ومبيتقدمش كطبق رئيسي
واسمه التحلية
وفي مناطق في المغرب بيسموه
المروزية
بس مش بنفس الطريقة
ده بناكله على الفطار او في المغربية قبل العشا
وبيفضل مدة طويلة ميحصلوش حاجة
بنحطه في علبة ونحطه في الفريزر
يا رب ينال رضاكم

ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae

ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae

المقادير
رقبة الخروف
زبيب سكر
بهارات راس حانوت
كركم قرفة فلفل زعفران حر
سمنة بلدي وزيت
لوز مقشر ومحمر في الزيت
دبس الرمان او العنب

الطريقة

نشوف صورة بهارات راس حانوت

ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
وهي عبارة عن
جوزة الطيب هيل ورد ناشف زنجبيل ناشف
شمر ينسون وكركم ناشف واعواد قرفة
الخلنجل والباقي مش عارفة اسمه بالمصري
البهارت دي تدق في الهون ثم تطحن جيدا

ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
الزبيب كمان يدق في الهون لغاية ما يبقى عجين
ثم يضاف للبهارات ونضيف عليهم بصف ملعقة من
كركم قرفة فلفل ملح
وعفران حر سمنة بلدي والزيت

ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae

تخلط كل المكونات حتى نحصل على خليط كثيف


ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae

بعدين ناخذ قطع اللحمة ونغمسها في الخلطة
كويس اوي
نشوف صورة اللحمة

ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae

ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae


ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
بعدين نحطها في الطاجين ونضيف الماية الكافية

ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae

بعدين ناخذ اللية وندقها في الهون ونحطها في
الطاجين واللية ضروري فيه عشان هي الي
بتشمع اللحمة وتديها طبقة دسمة وبتخليها تفضل
اطول فترة

ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
حتقولوا دي دسمة جدا بس والله والله مش بتحسي

بطعم اللية من كتر البهارات

ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae

ونسيبها على الفحم لغاية ما تستوي


ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae

بعدين نضيف السكر ودبس الرمان او العنب
وكمية السكر حسب ذوق كل واحد
انا عاملة كمية كبيرة عشان لازم تكون مسكرة

ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae

هنا لما ضفت دبس العنب

ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae

وهنا لما ضفت السكر

ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
ونسيبه على النار لغاية ما يذوب السكر
وتشوفي ان الطاجن فيه زيت بس
مفيهوش ولا نقطة ماية عشان لو فضلت الماية
اللحمة حتفسد
وبعدين نضيف اللوز المحمر ونرفعه من على النار

ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
وبعدين نسيبها لغاية ما تبرد مش لازم تتاكل
بعد ما تستوي عشان البهارات بتكون سخنة اوي

وكل ما نحب ناكل نغرف ونسخن وناكل بالف هنا
يا رب تنال رضاكن وتقيموني حسب ذوقكن

نشوف صور التقديم

ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae

ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
يا رب اكون افادتكو ولو بمعلومة صغيرة
عن المطبخ المغربي
استودعكن الله
والى موضوع اخر ان شاء الله
وحيكون الشواء بطريقتين
وحدة على الفحم والتانية
في الطاجين
ودي صورة الطواجين وهي بتستوي على الفحم

منقول للامانة
 
الحالة
مغلق و غير مفتوح للمزيد من الردود.

من نحن ؟؟

موقع نسوة : هي شبكه عربيه تهتم بكل ما يخص المرآه وحياتها اليوميه يعمل منذ سنوات لمساعدة والمساهمه في انجاح كافة الامور الحياتيه للمرآه العربيه