معلومات الغصن الحزين
- إنضم
- 21 أكتوبر 2014
- المشاركات
- 11
- مستوى التفاعل
- 0
- النقاط
- 0
طواجين العيد المغربية لاتفوتكم
السلام عليكن يا قمرات
النهارده موعدنا مع الطاجن الخامس
وده عندنا بيكون ملك طواجين العيد
عشان مينفعش نعمله في ايام السنة
لازم في العيد وهو حلو وحادق
ومبيتقدمش كطبق رئيسي
واسمه التحلية
وفي مناطق في المغرب بيسموه
المروزية
بس مش بنفس الطريقة
ده بناكله على الفطار او في المغربية قبل العشا
وبيفضل مدة طويلة ميحصلوش حاجة
بنحطه في علبة ونحطه في الفريزر
يا رب ينال رضاكم
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
المقادير
رقبة الخروف
زبيب سكر
بهارات راس حانوت
كركم قرفة فلفل زعفران حر
سمنة بلدي وزيت
لوز مقشر ومحمر في الزيت
دبس الرمان او العنب
الطريقة
نشوف صورة بهارات راس حانوت
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
وهي عبارة عن
جوزة الطيب هيل ورد ناشف زنجبيل ناشف
شمر ينسون وكركم ناشف واعواد قرفة
الخلنجل والباقي مش عارفة اسمه بالمصري
البهارت دي تدق في الهون ثم تطحن جيدا
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
الزبيب كمان يدق في الهون لغاية ما يبقى عجين
ثم يضاف للبهارات ونضيف عليهم بصف ملعقة من
كركم قرفة فلفل ملح
وعفران حر سمنة بلدي والزيت
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
تخلط كل المكونات حتى نحصل على خليط كثيف
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
بعدين ناخذ قطع اللحمة ونغمسها في الخلطة
كويس اوي
نشوف صورة اللحمة
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
بعدين نحطها في الطاجين ونضيف الماية الكافية
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
بعدين ناخذ اللية وندقها في الهون ونحطها في
الطاجين واللية ضروري فيه عشان هي الي
بتشمع اللحمة وتديها طبقة دسمة وبتخليها تفضل
اطول فترة
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
حتقولوا دي دسمة جدا بس والله والله مش بتحسي
بطعم اللية من كتر البهارات
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
ونسيبها على الفحم لغاية ما تستوي
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
بعدين نضيف السكر ودبس الرمان او العنب
وكمية السكر حسب ذوق كل واحد
انا عاملة كمية كبيرة عشان لازم تكون مسكرة
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
هنا لما ضفت دبس العنب
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
وهنا لما ضفت السكر
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
ونسيبه على النار لغاية ما يذوب السكر
وتشوفي ان الطاجن فيه زيت بس
مفيهوش ولا نقطة ماية عشان لو فضلت الماية
اللحمة حتفسد
وبعدين نضيف اللوز المحمر ونرفعه من على النار
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
وبعدين نسيبها لغاية ما تبرد مش لازم تتاكل
بعد ما تستوي عشان البهارات بتكون سخنة اوي
وكل ما نحب ناكل نغرف ونسخن وناكل بالف هنا
يا رب تنال رضاكن وتقيموني حسب ذوقكن
نشوف صور التقديم
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
يا رب اكون افادتكو ولو بمعلومة صغيرة
عن المطبخ المغربي
استودعكن الله
والى موضوع اخر ان شاء الله
وحيكون الشواء بطريقتين
وحدة على الفحم والتانية
في الطاجين
ودي صورة الطواجين وهي بتستوي على الفحم
منقول للامانة
النهارده موعدنا مع الطاجن الخامس
وده عندنا بيكون ملك طواجين العيد
عشان مينفعش نعمله في ايام السنة
لازم في العيد وهو حلو وحادق
ومبيتقدمش كطبق رئيسي
واسمه التحلية
وفي مناطق في المغرب بيسموه
المروزية
بس مش بنفس الطريقة
ده بناكله على الفطار او في المغربية قبل العشا
وبيفضل مدة طويلة ميحصلوش حاجة
بنحطه في علبة ونحطه في الفريزر
يا رب ينال رضاكم
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
المقادير
رقبة الخروف
زبيب سكر
بهارات راس حانوت
كركم قرفة فلفل زعفران حر
سمنة بلدي وزيت
لوز مقشر ومحمر في الزيت
دبس الرمان او العنب
الطريقة
نشوف صورة بهارات راس حانوت
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
وهي عبارة عن
جوزة الطيب هيل ورد ناشف زنجبيل ناشف
شمر ينسون وكركم ناشف واعواد قرفة
الخلنجل والباقي مش عارفة اسمه بالمصري
البهارت دي تدق في الهون ثم تطحن جيدا
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
الزبيب كمان يدق في الهون لغاية ما يبقى عجين
ثم يضاف للبهارات ونضيف عليهم بصف ملعقة من
كركم قرفة فلفل ملح
وعفران حر سمنة بلدي والزيت
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
تخلط كل المكونات حتى نحصل على خليط كثيف
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
بعدين ناخذ قطع اللحمة ونغمسها في الخلطة
كويس اوي
نشوف صورة اللحمة
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
بعدين نحطها في الطاجين ونضيف الماية الكافية
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
بعدين ناخذ اللية وندقها في الهون ونحطها في
الطاجين واللية ضروري فيه عشان هي الي
بتشمع اللحمة وتديها طبقة دسمة وبتخليها تفضل
اطول فترة
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
حتقولوا دي دسمة جدا بس والله والله مش بتحسي
بطعم اللية من كتر البهارات
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
ونسيبها على الفحم لغاية ما تستوي
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
بعدين نضيف السكر ودبس الرمان او العنب
وكمية السكر حسب ذوق كل واحد
انا عاملة كمية كبيرة عشان لازم تكون مسكرة
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
هنا لما ضفت دبس العنب
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
وهنا لما ضفت السكر
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
ونسيبه على النار لغاية ما يذوب السكر
وتشوفي ان الطاجن فيه زيت بس
مفيهوش ولا نقطة ماية عشان لو فضلت الماية
اللحمة حتفسد
وبعدين نضيف اللوز المحمر ونرفعه من على النار
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
وبعدين نسيبها لغاية ما تبرد مش لازم تتاكل
بعد ما تستوي عشان البهارات بتكون سخنة اوي
وكل ما نحب ناكل نغرف ونسخن وناكل بالف هنا
يا رب تنال رضاكن وتقيموني حسب ذوقكن
نشوف صور التقديم
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
ملك طواجين العيد المغربية من مطبخ soso sanae
يا رب اكون افادتكو ولو بمعلومة صغيرة
عن المطبخ المغربي
استودعكن الله
والى موضوع اخر ان شاء الله
وحيكون الشواء بطريقتين
وحدة على الفحم والتانية
في الطاجين
ودي صورة الطواجين وهي بتستوي على الفحم
منقول للامانة
اسم الموضوع : طواجين العيد المغربية لاتفوتكم
|
المصدر : سفرة انيقة واطباق لذيذة