معلومات راجيه الرضا
- إنضم
- 18 فبراير 2017
- المشاركات
- 14,542
- مستوى التفاعل
- 9,665
- النقاط
- 113
شاورما الدجاج والتومية
?? طريقة عمل شاورما الفراخ والتومية ??
طريقة الشاورما :
كل نص كيلو بانية عليه كيس خلطة شاورما وشوية خل وزيت وملح وفلفل والتوابل الى تحبيها وليمون
تقعد الفراخ يوم فى التتبيلة وبعد كده نضع شرايح الفراخ فى سيخ زى الشيش طاووق ونلفه في الفرن لحد ما يتسوه ولما تطلع نقطعهم ?
طريقة العيش :
٣ كوب دقيقة وشوية ملح كوب وربع ماء نعجنهم ونسيب العجينة تستريح وبعدين نقطعهم كور ونسيبهم يتسريحو تلت ساعه
هجيب طبق نحط فيه ربع كوب زيت عليه معلقتين دقيق ونضربهم فى بعض كويس
نقسم كور العجين كل ٣ مع بعض ونفرد التلات كور جانب بعض نص فرده وبعدين نحطهم فوق بعض بس ندهن بينهم بالخلطة بتاعت الزيت والدقيق الى عملنها ونفرد بقى على الاخر بالدقيق
نجيب صنية ونقلبها على ظهرها نسخنها بالمقلوب ونحط عليها الى احنا عملنه واوعو ينشف منكم وبعد ما تستوى هتفرق ٣ طبقات عيش عادى زى ما خبزناهم.
طريقة التومية:
٥ فصوص توم +٢ معلقة نشا +نص كوب ماء
على النار نقلبهم وبعد ما يلفو ننزلهم يبرد خالص
نضربهم في الخلاط مع اضافة ٣ ملاعق زبادى كبار و٣ ملاعق كبار مايونيز و٣ ملاعق كبار خل وملح ورشة سكر ونص كوب زيت.
وبالهنا والشفا
منقول
طريقة الشاورما :
كل نص كيلو بانية عليه كيس خلطة شاورما وشوية خل وزيت وملح وفلفل والتوابل الى تحبيها وليمون
تقعد الفراخ يوم فى التتبيلة وبعد كده نضع شرايح الفراخ فى سيخ زى الشيش طاووق ونلفه في الفرن لحد ما يتسوه ولما تطلع نقطعهم ?
طريقة العيش :
٣ كوب دقيقة وشوية ملح كوب وربع ماء نعجنهم ونسيب العجينة تستريح وبعدين نقطعهم كور ونسيبهم يتسريحو تلت ساعه
هجيب طبق نحط فيه ربع كوب زيت عليه معلقتين دقيق ونضربهم فى بعض كويس
نقسم كور العجين كل ٣ مع بعض ونفرد التلات كور جانب بعض نص فرده وبعدين نحطهم فوق بعض بس ندهن بينهم بالخلطة بتاعت الزيت والدقيق الى عملنها ونفرد بقى على الاخر بالدقيق
نجيب صنية ونقلبها على ظهرها نسخنها بالمقلوب ونحط عليها الى احنا عملنه واوعو ينشف منكم وبعد ما تستوى هتفرق ٣ طبقات عيش عادى زى ما خبزناهم.
طريقة التومية:
٥ فصوص توم +٢ معلقة نشا +نص كوب ماء
على النار نقلبهم وبعد ما يلفو ننزلهم يبرد خالص
نضربهم في الخلاط مع اضافة ٣ ملاعق زبادى كبار و٣ ملاعق كبار مايونيز و٣ ملاعق كبار خل وملح ورشة سكر ونص كوب زيت.
وبالهنا والشفا
منقول
اسم الموضوع : شاورما الدجاج والتومية
|
المصدر : سفرة انيقة واطباق لذيذة