معلومات راجيه الرضا
- إنضم
- 18 فبراير 2017
- المشاركات
- 14,542
- مستوى التفاعل
- 9,665
- النقاط
- 113
الماريل كيك
الماربل كيك ??
المقادير :
3 بيضات
كوب سكر
كوب الا ربع زيت او زبدة
كوب حليب
معلقة صغيرة فانيليا سايله او 2 كيس فانیلیا بودر
2 كوب دقيق منخول
رشه ملح
2 معلقه صغیره بیکنج بودر
2 معلقه کبیره کاکاو خام منخول
طريقة التحضير -
نخلط البيض والسكر والزيت والحليب والفانيليا ونضربهم
كويس في الخلاط او بالمضرب الكهربائي
- نضيف الدقيق والبيكنج بودر والملح ، ونخلطهم كويس لحدما الخليط يتجانس
- نقسم الخليط جزئين ، وبعدين نضيف لجزء منهم الكاكاو
وملعقة حليب ونضربهم كويس
- ندهن صينية مقاس 26 زيت بسيط وترش بالدقيق او
نفرد فيها ورقة زبدة
- نصب ثلاث أرباع الخليط الابيض في الصينية وبعدين
نصب فوقه خليط الكاكاو بشكل عشوائي وندخل الخليطين
في بعض باستخدام معلقة او سكين ، أو نصب في نص
الصينية قليل من الخليط الابيض وفوقه قليل من الخليط
البني ، ونكرر العملية لحد ما نخلص الكمية كلها
- ندخلها فرن مسخن مسبقا على درجة حرارة 180 ويكون
شغال من تحت بس ولما تستوى نشغله من فوق لحد ما
تاخد لون ذهبي جميل
اسم الموضوع : الماريل كيك
|
المصدر : سفرة انيقة واطباق لذيذة