??وصفات ?? مطبخ منتدى نسوة ???

الحالة
مغلق و غير مفتوح للمزيد من الردود.
احصائياتى
الردود
107
المشاهدات
3K

أنثى بعطر الورد

مراقبه سابقة / متميزات نسوة
معلومات أنثى بعطر الورد
إنضم
11 يوليو 2014
المشاركات
3,981
مستوى التفاعل
2,034
النقاط
113
??وصفات ?? مطبخ منتدى نسوة ???
فطاير بالدجاج ?
العجينة ..
3 كوب دقيق
ملعقة ممسوحة كبيرة خميرة بيرة
ملعقة كبيرة سكر
2 ملعقة كبيرة زبادي
ربع كوب زيت
ملح
نعجن العجينة طرية نخليها تخمر
نشكلها ونحشيها زي الصور بالدجاج ندهن الوجهه بصفار البيض عليه رشة فلفل اسود وندخلها الفرن ?238C9D9D-7337-47BD-A916-A8473BFE1702.jpeg
 

أنثى بعطر الورد

مراقبه سابقة / متميزات نسوة
معلومات أنثى بعطر الورد
إنضم
11 يوليو 2014
المشاركات
3,981
مستوى التفاعل
2,034
النقاط
113
شوكلاتة كيك. ?
3 بيض وفانيليا
كوب سكر
كوب ونص دقيق
ربع كوب زيت
ملعقة صغيرة بيكنج باودر
ربع ملعقة صغيرة بيكنج صودا
ربع كوب كاكاو
كوب ماء مغلي عليه ملعقة صغيرة نسكافية
الغناش ..
كوب شكولاتة مبشورة
نصً كوب كريمة او قشطة

نخلط الكيك اهر شي نضيف كوب الماء الساخن مع القهوة ونحرك بشوية
ندخلها الفرن
بعد تطلع نحهز الغناش
نسخن الكريمة علي النر ونضيف الشكولاتة لعند تسيح ونحولها من علي النار وتبرد شوية ونصبها علي الكيك ونزين بشكولاتة مبشورةAD9978A6-52CA-48F2-BBFA-49F78130F94F.jpegF413E953-0A64-4150-8621-C0578F1E6B2E.jpeg
 

أنثى بعطر الورد

مراقبه سابقة / متميزات نسوة
معلومات أنثى بعطر الورد
إنضم
11 يوليو 2014
المشاركات
3,981
مستوى التفاعل
2,034
النقاط
113
الكنافة الحارة ?
نص كيلو كنافة
5 ملاعق زبدة
لحم مفروم
جبنة موتزاريلا او شيدر شرايح
فلفل اللوان مشوح شرايح
طماطم شرايح
كوب حليب
2 بيضة وملح وفلفل
الطريقة ..
نفتت الكنافة ونخلطها بالزبدة
نحط طبقة من الكنافة في قاع الطاجين
ونضغط عليها كويس
نحط اللحم المفروم زي متاع البوريك
ونحط فوقها الفلفل والطماطم وبعدين شرايح الجبنة ونحط باقي الكنافة ونضغط ونخلطرالحليب والبيض والملح والفلفل ونصبه علي الكنافة ونحطها نص ساعة بالثلاجة وبعدين نطلعها ونرش عليها شوي زبدة وندخلها الفرن ?C4378881-E211-4783-A961-537B4A45985D.jpeg
 

أنثى بعطر الورد

مراقبه سابقة / متميزات نسوة
معلومات أنثى بعطر الورد
إنضم
11 يوليو 2014
المشاركات
3,981
مستوى التفاعل
2,034
النقاط
113
فطاير بالجبنة والسبانخ ?
العجينة ..
2 كوب حليب
ملعقة كبيرة خميرة بيرة
ملعقة كبيرة سكر
بيضة و ملح
ربع كوب زيت
دقيق
نعجن العجينة طرية ونخليها تخمر
بعدين نشكلها زي الصور
والحشو سبانخ مشوحة مع بصل وثوم وملح وفلفل اسود
بعدين نضيف الجبن
ندهن الوجهه بصفار البيض عليه شوية فلفل اسود وندخلها الفرن ?C3684C3D-D7E8-4B0F-B90A-E12233451095.jpeg9B262515-3EB6-46A6-96E1-C63ABBD39C4B.jpegF731E666-F121-4D9F-BC01-53CA71B89F31.jpeg
 

أنثى بعطر الورد

مراقبه سابقة / متميزات نسوة
معلومات أنثى بعطر الورد
إنضم
11 يوليو 2014
المشاركات
3,981
مستوى التفاعل
2,034
النقاط
113
كيكة الزبادي بشكولاتة ?
4 بيض وفانيليا
كوب سكر
نص كوب زيت
كوب زبادي او لبن رايب
ملعقة كبيرة بيكنج باودر
نص ملعقة صغيرة بيكربونات صودا
2 ملعقة كبيرة كاكاو
2 كوب دقيق
لزينة ..
كوب كريمة او قشطة
كوب شكولاتة مبشورة
نجهز الكيك نضرب البيض والسكر يكون زي الكريمة نضيف الزيت بشوية ونضرب وننخل الدقيق مع البكنج باودر والصودا والكاكاو ونضيف من الخليط الدقيق ونص الزبادي ونحرك وبعدين نضيف الباقي وباقي الزبادي ونحرك ونحطها في الطاجين وندخلها الفرن من تحت والع
نجهز صوص الشكولاتة
نحط الكريمة والسكولاتة علي النار لعند تسيح نخليها تبرد
بعد تطلع الشكولاتة نصب عليها الصوص البارد ?40A284D6-C64B-4EBB-B31E-A9D02278B209.jpeg
 

أنثى بعطر الورد

مراقبه سابقة / متميزات نسوة
معلومات أنثى بعطر الورد
إنضم
11 يوليو 2014
المشاركات
3,981
مستوى التفاعل
2,034
النقاط
113
فطاير الوردة ..
عجينة العشر دقايق
2 كوب دقيق
2 ملعقة كبيرة خميرة
2 ملعقة كبيرة سكر
2 ملعقة كبيرة زبادي
ملح
2 كوب ماء فاتر
نخلط المقادير ونريحهم 10 دقايق
بعدين نضيف 3 كوب دقيق ونص موب زيت
نعجن لو حسيتي العجينة طرية واحد ممكن تزيدي شوية دقيق
المهم العجينة تكون طرية وماتلتصق في اليدين ونستعملها علي طول تكوني مجهزة حشواتك
تشكلي العجينة زي الصور وتدهني الوجهه بصفار البيض مرشوش شوي فلفل اسود
ودخليها الفرن?2A1F4254-5F6B-41B2-9ABD-1BE1156A3A63.jpeg
 

أنثى بعطر الورد

مراقبه سابقة / متميزات نسوة
معلومات أنثى بعطر الورد
إنضم
11 يوليو 2014
المشاركات
3,981
مستوى التفاعل
2,034
النقاط
113
فطاير بالمفروم ?
العحينة ..
1 كوب حليب
ملعقة صغيرة خميرة
ملعقة صغيرة سكر
بيضة
ربع كوب زيت
ملح
دقيق حسب العجينة
الحشو ..
لحمة مفرومة او دجاج
ناخد حليب فاتر ونضيف الخميرة والسكر والملح والزيت ونخلطهم ونضيف الدقيق لين تتكون عجينة طرية متماسكة نخليها تخمر
نجهز الحشو
ناخد العجينة نفردها نقص دواير ونحشيها ونشكلها زي الصور
ندهن الوجهه بصفار البيض مرشوش عليه شوية فلفل اسود
ندخلها الفرن ?345656A8-433C-40F1-B21F-5C01D89DCBA0.jpegا1FED7709-39FE-4E42-8EA8-C61F77F70E62.jpegCFE279F5-89D9-4CE1-9908-5C9CDD63FF57.jpeg
 

أنثى بعطر الورد

مراقبه سابقة / متميزات نسوة
معلومات أنثى بعطر الورد
إنضم
11 يوليو 2014
المشاركات
3,981
مستوى التفاعل
2,034
النقاط
113
طريقة عمل المقلوبه
من المطبخ الفلسطيني الجميل
بنحط اللحمه مقطعه مكعبات كبيره في ماء بيغلي ونشيل الريم أول بأول ولما الريم ينظف نضيف ورق غار و بصل وجزر وقرفه عيدان وقرنفل بنسبه عاليه شويه ونضيف كمون حب وهيل حب وزنجبيل حب وفي الوقت اللي بتستوي فيه اللحمه بنقلي قرنبيط وباذنجان شرائح وبطاطس شرائح وبنغسل الأرز ونصفيه ونقلبه مع كمون وقرفه ناعمه وفي حله بنحط شرائح بصل وفوقه اللحمه المسلوقه وفوقه الخضار المقلي وفوقه الأرز ونظبط الملح في الشوربه ونضيف الشوربه علي الأرز وتكون الشوربه فوق الأرز بحاجه بسيطه ونهز الحله علشان الشوربه تتوزع كويس ونولع النار وأول ما الشوربه تغلي نغطي كويس وياريت بسيلفر ونوطي النار ونترك الحله لمدة عشر دقائق ونطفي النار ونتركها لمدة ربع ساعه وبعدين نقلبها زي ما في الفيديو وعلشان كده إسمها مقلوبه ويقدم معها سلطة زبادي بالخيار والنعناع و بالف هنا مقدماD9FBA22D-4F89-49A4-884F-9132DA8E2F7C.jpeg
 

أنثى بعطر الورد

مراقبه سابقة / متميزات نسوة
معلومات أنثى بعطر الورد
إنضم
11 يوليو 2014
المشاركات
3,981
مستوى التفاعل
2,034
النقاط
113
غريبة الفستق بالعسل ?
كوب زبدة
كوب زيت
بيضة وفانيليا
ملعقة صغيرة بيكنج باودر
كوب وربع سميد
2 ملعقة كبيرة نشا
فستق او لوز مطحون مهرمش مخلط بشوية عسل
ملون اخض حطي بشوي لحد ماتشوفي اللون مناسب
ممكن لو استعملت لوز تحطي شوي نكهه فستق
نخلط الزبدة والزيت كويس بعدين نضيف البيض والفانيليا
ونخلط كويس نضيف والسميد والنشا والبيكنج باودر والدقيق حسب العجينة تكون سهلة التشكيل
نشكل كور ونحشي باللفستق ونشكلها بالطول زي الصورة ونخططها بالمنقاش
ندخلها الفرن والع من تحت بعد تنفج نولع شوية من فوق
بعد نطلعها نحطها في العسل شوية
نزينها من فوق بالفستق او اللوز ?

C14DD57D-31BC-498A-8991-58EFC4CE3CC9.jpeg
 

أنثى بعطر الورد

مراقبه سابقة / متميزات نسوة
معلومات أنثى بعطر الورد
إنضم
11 يوليو 2014
المشاركات
3,981
مستوى التفاعل
2,034
النقاط
113
كفته مشويه ?
المقادير:
*******
نصف كيلو لحم مفروم بها نسبة دهون
نص معلقه صغيره بيكنج بودر
بقدونس مفروم
ملح وفلفل اسود
بصل وتوم بودره
بهارات لحمه
شوية زنجبيل ومستردة
تفل بصلتين وسط ومنرميش الميه هنحتاجها

الطريقه
*******
نفرم اللحمه مع تفل البصل وكل البهارات بعدين نضيف عليها البيكنج بودر ونقلبها كويس تتماسك بعدها نجيب معلقه خشب او عصا الشيش طاووق ونشكل عليه الكفته ونجيب ميه البصل ونبل ايدنا بالميه ونصبع الكفته ندخلها الثلاجه ساعه و بعدها نطلعها نشوي علي الفحم نقلبها ومرة مره ندهنا بميه البصل فيها شوية خل وزيت وتتقدم وتتزين بالبقدونس
وبالهنا والشفا

69228911-662C-46A8-A2BB-9E7C90847788.jpeg
 

أنثى بعطر الورد

مراقبه سابقة / متميزات نسوة
معلومات أنثى بعطر الورد
إنضم
11 يوليو 2014
المشاركات
3,981
مستوى التفاعل
2,034
النقاط
113
فطاير بالجبنة والسبانخ ?
العجينة ..
كوب حليب
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
ربع كوب زيت
بيضة وملح
دقيق للعجن
الحشو ..
جبنة وسبانخ او حسب رغبتك
نعجن العجينة وتكون طرية نخليها تخمر
بعد تخمر نشكلها كور ونفرد الكورة دايرة ندهن بالزبدة ونحط الحشو
ونشكلها زي الصور
ندهن الوجهه بصفار البيض مرشوش شوية فلفل اسود وندخلها الفرن ?A3D1E525-5827-467E-9C78-30F0BC8CFA71.jpeg83A6B269-9AE9-457D-91F4-94CF3087BD08.jpeg7B9F84EA-D8A2-47BB-85C8-518019D5487B.jpeg
 

أنثى بعطر الورد

مراقبه سابقة / متميزات نسوة
معلومات أنثى بعطر الورد
إنضم
11 يوليو 2014
المشاركات
3,981
مستوى التفاعل
2,034
النقاط
113
غريبة بالمربي ?
كوب زبدة طرية
نص كوب سكر ناعم
نص كوب زيت
ملعقتين كبار بودرة كريم كارميل
نص كوب نشا
ملعقة صغيرة بيكنج باودر
دقيق
مربي لزينة ..وسكر ناعم ...
نضرب الزبدة والسكر حتي تقعد زي الكريمة نضيف الزيت ونضرب بالمضرب
وبعدين نضيف بودرة الكريم كارميل والنشا وبيكنج باودر ونحرك
ونضيف الدقيق لحد ماتتكون عجينة طرية وسهلة التشكيل
نشكلها كورة ونعمل حفرة في الوسط
وننقشها بالمنقاش
ندخلها الفرن وبعد تبرد نحط في الوسط مربي ونرش سكر ناعم ..666E43D2-3A83-4AB8-AADF-0B367BBB5BAD.jpeg31D08074-3BF0-489D-AB58-B4A61D9C5A57.jpeg
 

أنثى بعطر الورد

مراقبه سابقة / متميزات نسوة
معلومات أنثى بعطر الورد
إنضم
11 يوليو 2014
المشاركات
3,981
مستوى التفاعل
2,034
النقاط
113
فطاير الوردة الحلوة ?
كوب حليب
نص كوب زيت
ملعقة كبيرة خميرة بيرة
ملعقة كبيرة سكر
بيضة
ملح
دقيق
زبدة وسكر وقرفة للحشو
نعجن عجينة طرية ونخليها تخمر
بعدين نشكل العجينة كور ونفردها بالطول بيضاوي زي الصور
نعمل خطوط بالسكين بالطول مانوصل للحافة زي الصورة ندهن بالزبدة ونرش سمر وقرفة ونلف زي الصور
علي الجنب ندهن الوجهه بصفار البيض عليه فانيليا وندخلها الفرن ..DFD55262-F22B-41C9-A299-D8D33D2F181B.jpeg887CB8B0-C97C-4626-9EE9-D72F64F570AF.jpegF7408A49-E59B-445D-8D69-3ED38A7B2FE9.jpeg5EB77747-1619-4706-91F6-E9564B776F10.jpeg
 

أنثى بعطر الورد

مراقبه سابقة / متميزات نسوة
معلومات أنثى بعطر الورد
إنضم
11 يوليو 2014
المشاركات
3,981
مستوى التفاعل
2,034
النقاط
113
فطاير الجبنة والسبانخ او السلق ?
العجينة ..
3 كوب دقيق
ملعقة كبيرة ممسوحة خميرة بيرة
ملعقة كبيرة سكر وملح
2ملعقة كبيرة زبادي
ربع كوب زيت
الحشو .،
جبنة وسبانخ
نعحن العجينة طرية ونخليها تخمر
بعدين نشكلها زي الصور
ندهن الوجهه صفار بيضه عليه رشه فلفل اسود وندخلها الفرن ?F5152F73-98C8-4777-B8B4-45172B95FBB2.jpeg41640872-2C87-4FE9-948E-944EA9D59F03.jpeg5B29EBBD-54AA-426F-8558-DBEADA61D75E.jpeg
 

أنثى بعطر الورد

مراقبه سابقة / متميزات نسوة
معلومات أنثى بعطر الورد
إنضم
11 يوليو 2014
المشاركات
3,981
مستوى التفاعل
2,034
النقاط
113
طريقة حلوه جافة بالشوكولاتة والفول السوداني ...بالطريقة الجزائرية... امممم .

المقادير:

250 غ زبدة طرية
4 ملاعق كبار سكر ناعم
حبة بيض
3 ملاعق كبار كاكاو
فانيليا
كيس خميرة الحلوى
فرينة
شكولاطة ذايبة
فول سوداني مجروش خشن

التحضير :

نمزج مليح الزبدة و السكر و البيض و الفانيليا بالباتور ثم نضيف الكاكاو و خميرة الحلوى و الفرينة تدريجيا حتى نتحصل على عجينة طرية نشكلها كريات نضع فيهم ثقب فالوسط ونرمدهم في الكاوكاو و ندخلهم للفرن يطيبوا على
درجة حرارة 160° ، بعدما يطيبو نعمرهم بالشكولاطة ?

861C8AF8-EC02-479F-B4C0-2F260714034A.jpeg
 

Noufshamri

Well-known member
معلومات Noufshamri
إنضم
4 مايو 2020
المشاركات
1,036
مستوى التفاعل
1,141
النقاط
113
ما شاء الله انثى مشكوره على الوصفات الرائعة
أنا رح اعطي الرجيم اجازه بدون راتب ههههههه وابدأ بوصفاتك هالفتره ?????
 
الحالة
مغلق و غير مفتوح للمزيد من الردود.

من نحن ؟؟

موقع نسوة : هي شبكه عربيه تهتم بكل ما يخص المرآه وحياتها اليوميه يعمل منذ سنوات لمساعدة والمساهمه في انجاح كافة الامور الحياتيه للمرآه العربيه