نصائح مطبخية

احصائياتى
الردود
0
المشاهدات
134

راجيه الرضا

مراقبة و متميزة أقسام نسوة
معلومات راجيه الرضا
إنضم
18 فبراير 2017
المشاركات
14,545
مستوى التفاعل
9,643
النقاط
113
نصائح مطبخية
نصائح مفيده وأسرار عظيمة تفيدك في مطبخك.

•زيت الزيتون ممكن نحط معاه سمنة او زبدة طبيعى انما ممنوع تماما اضافة نوع زيت اخر مع زيت الزيتون

•البشاميل لما تقلبى الدقيق فى السمنة اول لما يتجانسوا مع بعض ويعملو عجينة لينة سايحة كده انزلى باللبن كله مره واحدة عمره ما هيكلكع منك ومتستنيش لما الدقيق ياخد لون جامد هيبقى طعمه مش حلو لازم يبقى لونه دهبى فاتح جميل

•صلصه المكرونة عشان تبقى سايحة زى بتاعه المطاعم متسبكيش الطماطم اوى سبيكيها ٣/٤ تسبيكة عشان متلزقش فى المكرونة واعمليه بالزيت والبصل ونكهى البصل بالفلفل الاسود قبل ما تحطى الطماطم

•محشى ورق العنب اسلقيه بمايه و ليمون واعصرى ليمون عليه قبل ما تسويه ورشه زيت زيتون على الوش عشان يدى لمعة فى المحشى وحطى فلفل رومى متقطع على الوش بيدى طعم حلو اوى مع ورق العنب ويسلام لو حامى

•الممبار حطيله نعناع
•الكرنب اسلقيه بكمون حب
•الباذنجان احشى معاه فلفل رومى وفلفل حامى بيليقوا على بعض ولما يستوا مع بعض فى نفس الحلة بيخلى طعم المحشى جميل

•محشى الكوسة الى بتقوريه منها حطيه تانى فى الخلطة اوعى ترميه او حطيه في قعر الحلة ميخليهاش تشيط

•خلطه المحشى عموما كترى البصل والخضرة والطماطم وخلى الرز نص مقدارهم عشان كده كده الرز بعد السواء بيبقى الضعف عشان متلقيش فى الاخر المحشى عباره عن رز بس الى باين بعد ما يستوى

•طلعى الجبنة الموتزريلا من بدرى اوى تفك خالص قبل ما تستخدميها على البيتزا ويااريت تضربيها فى الكبه مع الجبنة الشيدر هتسيح كويس جدا وطعم تحفة من ميكس الشيدر والموتزريلا مع بعض

•صلصة البيتزا
اضربى الطماطم مع فصين توم وحته صغيره فلفل اخضر رومى او احمر حطى فى الحله زيت زيتون
وزعتر وريحان مجفف وشوحيهم وانزلى بالعصير وسبيه يتسبك وطبعا حطى ملح وفلفل وسكر ومعلقه خل

•الرز عشان يطلع مفلفل وبيلمع وجميل اعمليه بسمنه وزيت مع بعض .والرز الابيض ضيفي له ملعقة خل
هتشوفى بياض محصلش

•الملوخية متغطيهاش عشان متغمقش منك وضيفى الشوربه كبشه كبشه واقلبى بمضرب بيض يدوى لغايه ما توصلى للسمك الى انتى عايزاه عمرها ما هتسقط منك

•لو هتعملى بسكويت خاصه الكوكيز اعملي العجينة وسبيها متغطية فى التلاجة من يوم لخمس ايام اكنها بتتبل كل ما تسبيها كل ما طعمها يبقى احلى ده سر من اسرار المحلات الكبيرة بره

•الكوكيز اعملى كمية و كوريها وحطيها فى صنيه ودخليها الفريزر وبعد كده جمعيها فى كيس فى الفريزر كل شوية طلعى منه واخبزى طازة بطازة ممكن يقعد لحد ١٢ اسبوع فى الفريزر

•الدهون الحيوانية أفيد بكتير من النباتية اياكى واستعمال السمنة او الزبدة النباتى ربنا خلق الدهون الحيوانية ليها فايدة كبيرة لجسم الانسان بعكس ما بيقولوا .بس بدون اسراف


Kersh food
 
اسم الموضوع : نصائح مطبخية | المصدر : سفرة انيقة واطباق لذيذة

من نحن ؟؟

موقع نسوة : هي شبكه عربيه تهتم بكل ما يخص المرآه وحياتها اليوميه يعمل منذ سنوات لمساعدة والمساهمه في انجاح كافة الامور الحياتيه للمرآه العربيه