download (158).jpg

Japanese cheesecake

كيكه الجبنه اليابانيه ❤


ربع كليو جبنه كيرى بجيبها سايبه من اللبان + ٤ معالق كبار زبده + نصف كوب لبن +بشر قشر ليمونه ..
نقلب بالمعلقه لحد ما يمتزجوا تماما ..
٢_نجيب ست بيضات نفصل البياض عن الصفار
ناخد الصفار مع كيسين فانيليا ومعلقتين نشا وست معالق دقيق ونقلبهم ع الخليط اللى فوق ونشيله من ع حمام البخار
٣_نضرب بياض البيض بالمضرب لحد ما يبدأ يعمل فوم ابيض ونكون مجهزين نص كوب سكر ننزله شويه شويه مع الضرب و عصير ليمونه لحد ما يعمل فوم حلو ..
٤_خطوه مهمه جدا اننا ناخد معلقه كبيره من البياض على الخليط ونقلبها الاول علشان اختلاف كثافه الخليطين يخلى البيض يهبط وبعدين نحط الخليط كله ع الفوم ومنقلبش ،،
بنعمل حاجه اسمها (تطبيق) نقلب من تحت لفوق براحه جدا علشان الهوا اللى دخلناه ف البياض ميهبطش ..
٥_نكون مجهزين صينيه صغيره ومغلفينها من تحت والجناب بورق زبده او ورق ابيض ونصبها فيها ونحط الصينيه ف صينيه اكبر فيها مياه داخله على الغليان وندخلها ف الفرن ع الرف اللى تحت خالص لمده ساعه درجه حراره ٢٠٠ ..
٦_ بعد الساعه نطفى الفرن ونفتح الفرن فتحه صغيره شويه كده منطلعش الكيكه ع طول علشان متهبطش ..
بالف هنا 🌸🌸



منقول