طاجن فريك
السلام عليكم
وحشتونى اخواتى البلقسيات انا عندى حمام محشى ارز وقلت اعمل معه طاجن فريك وحبيت تتذوقوة معى
المقادير : 2 كوب فريك - عصاج لحمة مفرومه او ( كبد وقوانص مشوحة فى السمن ) - ملح - فلفل - ورق لورا قليل - شربة حمام او المتوفر لديكى
الطريقة : 1- ينظف الفريك جيدا ويأخذ غلوة فى الماء ثم يصفى ويشطف جيدا .
2- يوضع الفريك فى الطاجن مع عصاج اللحمة ( زودى فى البصل والصلصة ) ويسقى بالشربة وبكمية مناسبة لانه لا يأخذ وقت وبيستوى بسرعة مع اضافة باقى التوابل.
3- ادخلية الفرن ولا بد ان يكون الفرن ساخن يترك حتى يستوى ويتشرب ويبقى مثل الارز المفلفل , ثم قدمية فى سرفيس
يمكن الاستغناء عن العصاج وفى هذة الحاله نقوم بعمل تسبيكة ( بصل وسمن وصلصة ) بكمية مناسبة وتضاف الى الفريك وتوضع عليها الشربة وباقى التوابل وتدخل الفرن وعندما تنضج وتصبح مثل الارز المفلفل تغرف فى سرفيس وتجمل بالكبد والقوانص المعصجة من على الوجة
وبالهنــــــــــــا والشفـــــــــــــا
من الفلاحة المصرية
من الفلاحة المصرية
اسم الموضوع : طاجن فريك
|
المصدر : سفرة انيقة واطباق لذيذة