معلومات راجيه الرضا
- إنضم
- 18 فبراير 2017
- المشاركات
- 14,541
- مستوى التفاعل
- 9,665
- النقاط
- 113
بسكويت التمر بالشوفان ..صحي ولذيذ
? بسكوت التمر بالشوفان ?
(أولكر بالتمر)
يلا بينا نجهز المقادير ??:
▪كوب و ربع دقيق شوفان ?
▪١ معلقة كبيرة نشا ?
▪ربع معلقة بيكنج صودا ?
▪ذرة ملح ?
▪فانيليا ?
▪بيضة ?
▪ربع كوب زيت جوز هند ?
▪١ معلقة كبيرة عسل?
▪١ معلقة كبيرة مايه أو حليب جوز هند أو حليب بقري ?
▪تمر عجوة للحشو ?
نبدأ التحضير ?:
▪هنضيف المكونات الجافة لدقيق الشوفان و نقلبهم كويس ?
▪هنضرب البيضة مع الفانيليا والزيت والعسل بالمضرب اليدوي لحد ما يمتزج ?
▪هنضيف المكونات السائلة لخليط الدقيق ونجمعهم وأخيرا هنضيف معلقة السائل حسب الرغبة هنختار نحط مايه أو حليب ?
المطلوب يكون قوام العجينة بيلزق شوية?
▪هنغطي العجينة ونسيبها ترتاح ١٠ دقايق لحد ما يتشرب الشوفان كل السوايل و نشتغل فيها علطول ?
وفـ الوقت ده هنجهز الفرن على حرارة ١٨٠ ندهن صينية الخبز بمسحة خفيفة جداً من زيت جوز الهند
▪نجهز الحشو:
لو كان التمر مفروم فكدة تمام
لو مش متوفر هنفصصه ونضيف ليه كمية مايه سخنة صغيرة ونضبرهم في الكبة
وممكن نضيف رشة قرفة أو هيل بيدي نكهة تحفة ?
▪بعد مرور ال ١٠ دقايق هنفرد العجينة بشكل طولي مستطيل بعرض ٤ أصابع ونتحكم في سمك طبقة العجين حسب الرغبة ?
▪هنشكل العجوة على شكل أصابع ونبططها خفيف وهنحطها في منتصف العجينة ونقفل العجينة من الأطراف بحيث نغطي الحشوة تماما
▪جه خطوة التزيين ببصامة بسكوت متوفرة أو شوكة أو مصفاه سلك هنشكل وش العجين ونقسمه بالسكينة ونرصه في صينية الخبر ?
▪هيدخل الفرن على حرارة ١٨٠ على الرف الاوسط لمدة ١٠ دقايق وأول ما يطلع هنسيبة لحد ما يبرد تماما وبعدين نشيله من الصينية ?
وبكدة معانا أحلى وألذ بسكويت ?
#مطبخ_تحويلة
(أولكر بالتمر)
يلا بينا نجهز المقادير ??:
▪كوب و ربع دقيق شوفان ?
▪١ معلقة كبيرة نشا ?
▪ربع معلقة بيكنج صودا ?
▪ذرة ملح ?
▪فانيليا ?
▪بيضة ?
▪ربع كوب زيت جوز هند ?
▪١ معلقة كبيرة عسل?
▪١ معلقة كبيرة مايه أو حليب جوز هند أو حليب بقري ?
▪تمر عجوة للحشو ?
نبدأ التحضير ?:
▪هنضيف المكونات الجافة لدقيق الشوفان و نقلبهم كويس ?
▪هنضرب البيضة مع الفانيليا والزيت والعسل بالمضرب اليدوي لحد ما يمتزج ?
▪هنضيف المكونات السائلة لخليط الدقيق ونجمعهم وأخيرا هنضيف معلقة السائل حسب الرغبة هنختار نحط مايه أو حليب ?
المطلوب يكون قوام العجينة بيلزق شوية?
▪هنغطي العجينة ونسيبها ترتاح ١٠ دقايق لحد ما يتشرب الشوفان كل السوايل و نشتغل فيها علطول ?
وفـ الوقت ده هنجهز الفرن على حرارة ١٨٠ ندهن صينية الخبز بمسحة خفيفة جداً من زيت جوز الهند
▪نجهز الحشو:
لو كان التمر مفروم فكدة تمام
لو مش متوفر هنفصصه ونضيف ليه كمية مايه سخنة صغيرة ونضبرهم في الكبة
وممكن نضيف رشة قرفة أو هيل بيدي نكهة تحفة ?
▪بعد مرور ال ١٠ دقايق هنفرد العجينة بشكل طولي مستطيل بعرض ٤ أصابع ونتحكم في سمك طبقة العجين حسب الرغبة ?
▪هنشكل العجوة على شكل أصابع ونبططها خفيف وهنحطها في منتصف العجينة ونقفل العجينة من الأطراف بحيث نغطي الحشوة تماما
▪جه خطوة التزيين ببصامة بسكوت متوفرة أو شوكة أو مصفاه سلك هنشكل وش العجين ونقسمه بالسكينة ونرصه في صينية الخبر ?
▪هيدخل الفرن على حرارة ١٨٠ على الرف الاوسط لمدة ١٠ دقايق وأول ما يطلع هنسيبة لحد ما يبرد تماما وبعدين نشيله من الصينية ?
وبكدة معانا أحلى وألذ بسكويت ?
#مطبخ_تحويلة
اسم الموضوع : بسكويت التمر بالشوفان ..صحي ولذيذ
|
المصدر : سفرة انيقة واطباق لذيذة